Storbritannien

Kobingo

Den här varianten av bingo spelar man utomhus i naturen, den utövas oftast på sommarhalvåret i Sverige eftersom man behöver ha tillgång till både en ko och en hage med friskt gräs.

 
Det går till så att man ritar upp rutor i hagen, efter det får spelarna ”köpa” varsin ruta.
Sedan släpper man ut kon i hagen och låter den beta, när naturen sedan haft sin gilla gång och det ska ut i andra änden på kon vinner den spelare som köpt den ruta där koblaffan hamnar.
 
Även här kan dock reglerna skilja sig lite från plats till plats på så vis att man ibland inte får välja ruta själv utan blir lottad en eller att man får ha flera rutor, då gäller det naturligtvis att man har en något sånär kvalificerad gissning om vart koblaffan ska hamna, vart gräset verkar frodigast och så vidare.
 
Kobingo utövas huvudsakligen i Sverige och Storbritannien.
Vissa människor menar att detta är förnedrande för korna medan vissa höjer det till skyarna och tycker att det är ett fantastiskt spel.

 

 

Brittisk bingo

90-nummersbingo

Förr i tiden kallades den här varianten för ”housey housey” och är den traditionella varianten i Storbritannien. Denna variant spelar man i flera omgångar på varje bricka och har 15 unika nummer från 1 till 90 utplacerade på ett 3×9 rutnät. Varje rad har 5 numrerade rutor och 4 tomma.

 
Det finns också större Bingobrickor med sex mindre på varje bricka där de mindre har samma storlek som en vanlig bricka. Här är numren utplacerade på hela den stora brickan och man markerar därför i alla 6 del-brickorna när man spelar med dessa. De vanligaste sätten att vinna i Brittisk bingo är följande; En full rad (horisontellt), Två fulla rader (horisontellt) och Fullt hus (alla rader).